Mérleg
[ 09.23. - 10.22. ]
Gyermeke nem sokszor fogják azt érezni, hogy kihasználja erőfölényét. A Mérleg szülő leül, és megbeszéli  legapróbb gondjait is csemetéjével, amitől abban hatalmas bizalom fejlődik ki iránta. Vitatkozni ritkán fognak, mert a Mérleg nem ad alkalmat erre. Ha észreveszi, hogy gyermeke kihívó, olyan finoman tereli el figyelmét, szóban, vagy egy fontosnak tűnő elfoglaltságot bíz rá, amitől annak elterelődnek vitás gondolatai. Pedig nem kéne azonnal elcsitítania minden súrlódást, mert azok felgyűlnek majd, és egy idő után nyomottá, kiegyensúlyozatlanná válik a hangulat közöttük.
Igényes szülő, igyekszik a legjobb ruhákban, ápoltan járatni csemetéjét. Sok gondot fordít rá, hogy csillogási vágyát már benne élve ki, kedves és udvarias gyermeket neveljen. 

 

--------------------------------------------------------------------------------
Skorpió
[ 10.23. - 11.21. ]

Gyermekéhez minden körülmények között ragaszkodó ember a Skorpió. Néha előfordul, hogy annak nem hagy túl nagy mozgásteret, minden apró titkát tudni akarja. Mindig rendelkezésre áll, ha csemetéje valamit meg akar osztani vele.
Féltékeny lesz, ha gyermeke másnak is nagy figyelmet szentel.
Elvárásai nagyok, azt szeretné, ha a gyermek is olyan ambíciós lenne, mint ő, és megpróbálja ebbe az irányba kimozdítani. Ha a gyermek erre nem hajlandó, vagy csak nehezen vehető rá, csalódott lesz, és ezt nem is titkolja előtte.
A Skorpió szülőnek arra kell vigyáznia, hogy érzelmileg ne zsarolja gyermekét, mert erre sajnos hajlandónak mutatkozik.
A kiegyensúlyozott Skorpió, akinek nincsenek hangulatingadozásai, gyermekét önállóvá neveli, úgy, hogy közben érezteti vele, állandóan a háta mögött áll, és mindenben segíti, ha szükség kerül rá. Az ilyen szülő példaképül szolgál a cseperedő, a külvilággal ismerkedő gyermek számára.
Talán saját gyermeke az, akivel a Skorpió képes álarc nélkül kapcsolatot létesíteni. Úgy érzi, mivel az a véréből született, egy kicsit ő maga, így mindent megtesz, hogy közös hangot találjon vele. Ha ez döcögősre sikerül, vagy sok konfliktussal jár, a Skorpió mélyen és őszintén szenved. 
 


--------------------------------------------------------------------------------
Nyilas
[ 11.22. - 12.21. ]
A gyereknevelést nem kötelességnek tartja. Örömmel követi gyermekének fejlődését, és nagyon büszke rá, bár ezt csak ritkán mondja ki.
Ösztönzi gyermekét, mivel ő sem szereti a gátakat, arra tanítja, hogy ne állítsák meg a korlátok, és különös ellentétben saját tulajdonságával arra is, hogy ne veszítse el kedvét, ha valami nem sikerül.
Maga is képes gyermekké válni a csemetével töltött órákban, játszani és felfedezni igazi élmény egy Nyilas szülővel, aki végre kiélheti kiselőadásra való hajlamát.
Sajnos, az életével elégedetlen Nyilas szülő hajlamos gyermekére rákényszeríteni saját világnézetét, arra törekedvén, hogy gyermeke ne essen ugyanabba a hibába, amibe ő. Lehet, hogy sikerül is elkerülni ezt a veszélyt, de egy sokkal súlyosabb hibát vét, elveszi a gyermek önállóságát, amire pedig ő annyira érzékeny. Ezt mindenképp meg kell fontolni a Nyilas szülőnek, és még egy másik tulajdonságát is át kell formálnia: gyermeke előtt nem szabad szélsőségesen viselkednie, hiszen teljesen összezavarja annak gondolatvilágát érzelmi ingadozásaival.  A harmonikus Nyilas szülő örül gyermeke függetlenségének, és sosem vallaná be annak, hogy titokban fél szemmel állandóan megfigyelés alatt tarja őt. 

 

--------------------------------------------------------------------------------
Bak
[ 12.22. - 01.20. ]

Nem könnyű Bak szülő gyermekének lenni. A sikeres szülő elvárja, hogy gyermeke legalább olyan sikereket érjen el, mint ő. A kevésbé sikeres szülő pedig konokul nógatja gyermekét, az ő belátása szerinti sikeresség felé taszigálva azt. Mindkét esetben a Bak szülő önmagát hozza fel példaként gyermeke előtt, akiben ezért egy sajátos világkép alakul ki, amitől később azonban nehezen szabadulhat.
A Bak szülő nem a játékosság híve. Gyermekével csak ritkán ül le a szoba padlójára játszani, és olyankor sincs meg benne az átélés, amit a gyermek hiányolni is fog.
A Bak szülő számára a gyermeknevelés hivatás, és túlságosan komolyan veszi. Gyermekét bár nem babusgatja, de annak mindig biztonságot nyújt, és tudatosan arra neveli őket, hogy bármikor, bármilyen problémával megkereshetik őt.
Szigorú, és mivel érzelmeit nem igazán tudja kimutatni, gyermeke szemében hűvösnek, zárkózottnak tűnik. Ezt csak nehezíti a Bak, szokásokhoz való ragaszkodása, mások véleményéhez való alkalmazkodása, főleg, ha a gyermek jegye nem tűri ezeket, és nagyobb szabadságra, érzelemkitörésekre vágyik.  Ilyenkor a gyermek lázad, amit a szigorú szülő nem tűr el.
 A Bak szülőnek oda kell figyelnie gyermekére, és ha az igényli a nagyobb szabadságot, kötelezettség mentesebb életet biztosítani neki. 
 


--------------------------------------------------------------------------------
Vízöntő
[ 01.21. - 02.19. ]

Szülőnek sem tipikus. Gyermekét születésétől fogva független embernek tekinti, és sosem használja ki szülői tekintélyét. Gyermekének kiskorában pajtása, nagyobb korában barátja, majd később támasza lesz, mindvégig azon dolgozva, hogy annak látókörét szélesítse, biztonságát megadja. Gyermekének kérdésére mindig egyenes és nyílt választ ad, nem szereti a gólyameséket, ugyanakkor csodálatos mesevilágba csábítja gyermekét fantáziájából előcsalt királylányos- lovagos mesékkel. Ha a gyermek igényli, verbális lévén szívesen cseveg vele órákon keresztül. Egy Vízöntő szülő minden alkalmat megragad, hogy gyermekével kommunikációba lépjen, és így annak minden kis gondolatát megismerje, olyan ügyesen forgatva mondanivalóját, hogy a gyerek által kifecsegett félelmeiről felvilágosítsa, elmagyarázza, hogy amitől fél, az milyen, miért olyan, és miért nem kell félni tőle.
Türelmetlenségével furcsamód ellent mond gyermekéhez viszonyuló türelme.
Hibája, hogy túlságosan nagy függetlenséget biztosít gyermekének, aki kisebb korában, főleg, ha bizonytalanabb jegy szülötte, nem tud mit kezdeni azzal. Kicsit talán több korlátot kéne szabnia, hogy gyermekének könnyebb legyen a tájékozódás ebben a nagy- nagyvilágban. 

 

--------------------------------------------------------------------------------
Halak
[ 02.20. - 03.20. ]
Érzékeny, gyermeke igényeire odafigyelő szülő. Sajnos néha túl sokat megenged gyermekének, így az erősebb karakterű csemete hamar a fejére nő, és átveszi az irányítást. A Halak szülőnek meg kell értenie, hogy bármennyire is szeretné kényeztetni gyermekét, nem szabad mindent megadnia, és megengednie neki, mert a kis emberke még nem tudja eldönteni mi a jó és mi a rossz számára. Ha úgy nő fel, hogy Halak szülője a Föld alól is megszerez neki bármit, amire szüksége van, felnőtt korában valahányszor kudarc éri majd óriási csalódás lesz számára, és képtelen lesz kezelni a helyzetet, így depresszióra, pesszimizmusra hajló ember válhat belőle, vagy agresszív, durva felnőtté lesz.
Ha sikerül megtalálni a megfelelő hangot a gyerekkel a Halak kedves, odaadó szülő lesz, aki a kettejük közötti harmóniára, megértésre törekszik.
 

(forrás:meno.ro)

A bejegyzés trackback címe:

https://pocakosnaplo.blog.hu/api/trackback/id/tr52350568

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása