Picit hamarabb akartam feltenni a 4. részt, de sajnos a kedvem, állapotom nem nagyon akarta. (Könnyebben és gyorsabban írom le a saját gondolataimat, mint másolgatom ki a másokét. :))
Tehát hölgyeim, a (csupán) sorrendileg utolsó csapat: a rákok, a skorpiók és a halacskák!

Ősalkotók - a vizes jegyek
A vizes típusnak az érzelem a fő irányítója. Érzelmekkel reagál az emberekre, eseményekre, dolgokra, érzelmi alapon ítél meg mindent.

Rák
[ 06.22. - 07.22. ]
Érzékenysége már baba korában megmutatkozik. A mosolygós, bűbájos Rák pici arcáról pillanatok alatt eltűnik a mosoly, ha megszimatolja, hogy valami megzavarhatja a nyugalmát. Túl korán figyelmessé válik környezetének hangulatváltozásaira, és ezekre azon nyomban reagál is. A nyugtalan családi kör, a veszekedések, valamelyik szülő idegessége, egész életére nyomot hagyhat benne. Ugyanis ezek azok a dolgok, amiktől fél, és amint megtapasztalja őket, azonnal aggódni kezd, hogy meg ne ismétlődjenek. A hangoskodástól, az erős zajoktól is tartózkodik, a harsogó beszédtől, hahotától elbizonytalanodik.
A Rák baba pici korától igényli az odafigyelést, a cirógatást, hogy kis lelkecskéje megnyugodhasson, lecsillapodhasson. A kezdetektől vigyázzunk, hogy eleget aludjon, pihenjen, hiszen hajlamos elhanyagolni saját magát, és nem egyszer előfordul, hogy lefekvéskor felháborodik, tiltakozik. Ne engedjünk akaratának, mert könnyedén hisztissé, szófogadatlanná válhat.
Kedveli az élet kellemes dolgait, a kényelmet, a finom ételeket, és kis korában kifejezetten imádja, ha etetik, miközben különféle meséket találnak ki számára, és ezzel tartják ébren fantáziáját. Könnyedén kedvében járhatunk, ha az esti fürdetéseket kicsit elhúzzuk, hiszen imádja a vizet.

Skorpió
[ 10.23. - 11.21. ]
Egy kis makacs, energiabomba gyermek a Skorpió baba. Ha valami nem tetszik neki, azt elég határozottan kimutatja, és elvárja, hogy azonnal javítsanak a helyzetén. Már ebben a korban meglátszik szélsősségekre való hajlama. Néha minden kényszer nélkül megeszik, elfogad bármit, amit adnak neki, másszor mindent elutasít. Próbáljuk fárasztani a babát, mert annyi energiája van, hogy estére sem fogy el, és így nem szívesen fekszik le.
Makacsságának előnye is van. Kitartóan próbálkozik az új dolgokkal, és nem adja fel, míg egészen el nem sajátította azok minden csínját.
Szívesen pancsol, ezért ha tehetjük, hagyjuk minél többet vízben, nyáron kis medencében játszani, ahová magával viszi majd az összes kedves játékát.
Vigyük játszótérre, és lehetőleg minél többször gyermekek közé, hiszen a Skorpió baba zárkózottságra hajlamos. Minél hamarabb szokassuk társasághoz, különben eluralkodik rajta a zárkózottság, és ezt magával viszi majd felnőtt korába is.

Halak
[ 02.20. - 03.20. ]

Jó alvó, nyugodt, kedves gyermek. Igényt tart rá, hogy valamelyik családtagja állandóan mellette legyen, szeretgesse. Nem sok gond van vele, hacsak nem bizonytalanítjuk el. Szereti a hosszú sétákat, amikor megfigyelheti a többi embert, a gyermekeket a játszótéren. Kezét általában fogni kell, nehezen indul egyedül felfedezőútra, és akkor is csak úgy van mersze, ha kedvenc macija biztonságot nyújtóan simul hozzá. Ne húzzuk ki kezecskéjét tenyerünkből, legyünk türelmesek vele, és nyújtsunk neki biztonságérzetet. Előbb utóbb saját magától távolodik majd el tőlünk, apró lépésekkel merészkedve egyre messzebb.

(forrás: meno.ro)

A bejegyzés trackback címe:

https://pocakosnaplo.blog.hu/api/trackback/id/tr672249292

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása