Az orvosok szerint Kicsibaba 2011. január 11-én fog megszületni. (Szerintem kicsit később, de ezt most hagyjuk. :)) Eleve érdekes lenne, ha ekkor születne meg és ennyi 1-es számjegy lenne a születési dátumában. De ha tényleg ekkor születik, akkor bak lesz a picike. Kerestem a neten babahoroszkópot, elsőként a földjegyeket teszem fel. (Ígérem, a többieket is sorra vesszük! :))

Ősalkotók - a föld jegyek
A földies típusra a stabilitás a szilárdság, az állandóság igénye, a biztonságra törekvés, a gyakorlatiasság a jellemző, de a birtoklási vágy és az anyagiasság is.

Bak
[ 12.22. - 01.20. ]

A Bak baba általában nyugodt, higgadt, csöndes, tartózkodó gyermek. Nem szereti, ha nyugalmát megzavarják, a gagyogó, arccsipkedő emberekre ritkán mosolyog vissza. Ha éppen nem nyugtalankodik miattuk, távolságtartóan figyeli, elemzi azok viselkedését, így gyakran kis mogorvának könyvelik el a gyermeket.
A Bak babának nagy szüksége van rá, hogy „irányítsák”. Játszani kell vele, megmutatni hogyan kell az új játékokat használni. Azzal, ha minden áron kreativitásra szeretnénk ösztönözni, összezavarjuk, ettől makaccsá válik, nem egyszer elszánt konoksággal utasítva el magától mindent, amivel közelítünk felé.


Bika
[ 04.21. - 05.20. ]

Ő az a baba, akibe sosem kell kanalanként belediktálni az ételt. Szereti a hasát, a kényelmet, és nagy szüksége van a nyugalomra. Szülei gondoskodását igényli, és a tőle telhető módon meg is hálálja. Mindig mosolyogós, gyengéd gyermek.
Már nagyon kicsi korától kiütközik féltékenysége, de nem tud szülei kegyeiért megküzdeni, azt igényli, hogy szüntelenül érezze azok részéről a ragaszkodását, különben kételkedni kezd önmagában, és ettől bizonytalanná válhat. Szeretetért cserébe a tőle telhető legnagyobb szeretet adja, hízelgős, kedveskedő gyermek.
Kisebb korában, bár nagyon szívesen van együtt szüleivel, és imádja a közös játékokat, nagyon jól elfoglalja magát, ha egyedül hagyják.
Nem szabad elveszteni türelmünket, ha nehezebben tanul, mint a vele egykorú gyermekek. Nem lustaság ez, a Bika jellemző tulajdonsága már itt kiütközik: lassan érti meg az új dolgokat, szegről-végről meg kell ismernie azokat, mielőtt elfogadná, és magáévá tenné.
A Bika baba szereti a biztonságérzetet, előbb-utóbb kisajátít magának egy játékot, egy plüssállatkát, vagy akár saját kispárnáját, amit mindenhova magával hurcol majd, és akihez odabújhat a számára új, ismeretlen események okozta ijedelem idején.

Szűz
[ 08.23. - 09.22. ]

Zavarja, ha idegenek kézről kézre adják, babusgatják, gügyögnek neki. A nyugalmat és a megszokott dolgokat, helyzeteket, arcokat szereti, ezért csak a családban, rokonok között érzi jól magát.
Az étkezési és alvási időket tartsuk be, és hagyjuk, hogy sokat pihenjen. Környezete legyen szellős, tágas és lehetőleg világos. Megszokott játékait ne vegyük el tőle, mert hiányolni fogja őket, és nyugtalan lesz, ha nem veszik körül.
Nem nevetgélős baba, de nagyon kedves, és szeretetével elborítja a hozzá közel állókat. Olyan ragaszkodással viseltetik családja iránt, hogy azok állandóan a közelében tartózkodnak, látván mekkora boldogság, és megnyugvás ez a Szűz babának.

(forrás:meno.ro)

A bejegyzés trackback címe:

https://pocakosnaplo.blog.hu/api/trackback/id/tr552249079

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása