A babahoroszkóp második csoportját a levegő jegyek alkotják: az ikrek, a mérleg és a vízöntő. Ha a Kicsibaba később születik és nem lesz csupa 1-es, akkor vízöntő lesz. :)

Ősalkotók - a levegő jegyek
A levegős típusnak az értelem a legfőbb tulajdonsága. Intellektuális beállítottságú, célja az ismeretek megszerzése, feldolgozása, továbbadása.

Ikrek
[ 05.21. - 06.21. ]

Rendkívüli türelmetlenségének, és megismerésvágyának köszönhetően, hamar megtanul mászni, járni és beszélni. Igazi kis járóbabája lesz, ezért szüleinek nem árt felkészülniük arra, hogy a pihenésről, egy időre legalábbis, lemondhatnak. Állandó felügyeletet kíván, csak azzal köthetjük le, ha folyton valami újat mutatunk neki, amivel figyelmét pillanatnyilag lekötjük. Sajnos csak addig, amíg meg nem ismeri azt, utána könyörtelenül megunja, és félre is teszi, más érdekesség után nézve.
Nem szívesen fekszik le, csak azzal csábíthatjuk ágyba, ha mesét ígérünk neki. Aranyszabály, hogy ne meséljünk túl lelkesen, hangunkat halkítsuk le, és mesénk legyen egyre csöndesebb, vontatottabb, különben a legutolsó szóig nagyra nyílt szemekkel élvezi a történetet, és a mese végén ezer kérdéssel ostromol majd. Nyugtalan alvó, ezért próbáljunk nyugodt körülményeket teremteni számára a pihenés idejére.
Minden kis huncutságáért akkora szeretet, csintalanságáért akkora ragaszkodást ad kárpótlásul, hogy képtelenség haragudni.


Mérleg
[ 09.23. - 10.22. ]
Elbűvölő, kedves gyermek, közeledésünket azonnal mosollyal díjazza. Imádja, ha babusgatják, mindig arra figyel, aki a legtöbbet beszél, ő maga is hamar gőgicsélni kezd.
Szereti, ha változnak körülötte a dolgok, és ha köréje csoportosul minden. Egyetlen dologtól rettenhet meg: a zaj félelmet kelt benne. A kellemes hangok, a zene viszont nyugtatja.
Imád játszani, minden érdekli, nagyokat csodálkozik az őt körülvevő dolgokra, és nagy elismeréssel adózik, ha valaki ölbe veszi, és komolyan beszél hozzá.
Mindezek ellenére, ha elfárad, szüksége van a nyugodt környezetre. Jó, ha mi magunk is mellé bújunk, míg elalszik. A korai cirógatásokat, babusgatásokat ezerszeresen hálálja meg.


Vízöntő
[ 01.21. - 02.19. ]
A kis Vízöntő nem jó alvó, korán ébred, de el kell telnie kis időnek, míg egészen éberré válik, hagyjuk, hogy lustálkodjon, pihenjen.
Nem szereti, ha állandóan babusgatják, viszont az egyedüllét megijeszti. Akkor érzi magát a legjobban, ha elfoglalhatja magát, de érzi az állandó jelenlétet maga körül.
Rendszertelenül eszik, de ne akarjuk beosztani az evések, és az alvás idejét, a Vízöntő babának születésétől más a biológiai órája. Lehet, hogy ez bosszúsággal járhat szülei számára, de ha megpróbálnak alkalmazkodni ehhez, ő hamarosan kialakít magának egy időbeosztást, és ehhez már könnyen alakíthatnak a szülők is.
Általában későn kezd beszélni, és valószínűleg először járni tanul meg, hiszen hajtja a kíváncsisága. Az állatok iránti szeretete hamar megnyilvánul, ezért, ha megengedhetjük, szerezzünk mellé egy hű társat, aki mindig mellette van, így, a magánytól való félelmétől is megóvhatjuk.

(forrás:meno.ro)

A bejegyzés trackback címe:

https://pocakosnaplo.blog.hu/api/trackback/id/tr182249188

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása