Kos
[ 03.21. - 04.20. ]
Vele aztán sosem unalmas az élet. Attól sem kell tartani, hogy a tévé előtt üldögéli el az estéket, és nem törődik gyermekeivel. Sokkal szívesebben éli bele magát a gyerekek világába, a legújabb várcsatákba, de felnőttségét meghazudtolva képes akár baba-teadélutánon is részt venni, ha kislánya elég ügyesen veszi rá erre. Türelmetlensége szerencsére csak ritkán vesz erőt rajta, és ha egy játékot már megun, olyan ügyesen irányítja a csemetét egy másik játék irányába, hogy az észre sem veszi, hogy már rég nem azt játsszák, amit ő szeretett volna. Felnövő gyermekeivel nyílt és őszinte, de mivel elég könnyen zavarba lehet hozni, nem biztos, hogy válaszol is a kényes kérdésekre. Ha teheti, azonnal a másik szülőhöz irányítja a kíváncsiskodókat, vagy valamilyen átmeneti megoldást keres.
Mivel a Kos maga nem nagyon veszi komolyan a dolgokat, és könnyedén átlép a csalódásokon, a sikertelenségen, gyermekének gondjait sem veszi túl komolyan, amitől az úgy érzi, hogy nem figyelnek oda rá, és felületesnek tartja majd szülőjét, és úgy érezheti, azt nem is érdekli az ő gondja-baja. 

 --------------------------------------------------------------------------------
Bika
[ 04.21. - 05.20. ]
Az egyik legjobb szülő. Határtalan türelemmel fordul gyermekéhez, kifogyhatatlan erővel rendelkezik, nem fáradt, nem ideges. Számára a gyermek maga a csoda, és szeretetét nem csak saját csemetéi viszonozzák, hanem a környezetében élő összes gyermek. Tanácsát kérik, és meg is fogadják, képes hosszadalmas beszélgetésekbe bonyolódni, és olyan komolyan venni őket, amitől azok úgy érzik, meg is oldotta problémáikat.
Családját imádja, szüksége van rájuk. A Bika apuka gyermekét önállóságra neveli, viszonylag hamar tudatosítja benne, hogy szerinte merre kellene indulnia saját útján, és elhinti benne a pályaválasztás magját is. A Bika anyuka ezzel szemben sokáig maga mellett tartaná gyermekét, és ebből annak felnőtté válása után konfliktusai is származhatnak. Meg kell békélnie a gondolattal, hogy a kisbabájából felnőtt, döntésképes ember lett, akinek új, tőle független utakat kell járnia, s hogy ezzel nem hagyta cserben őt, csak saját életét éli. 
 
 --------------------------------------------------------------------------------
 

Ikrek
[ 05.21. - 06.21. ]
Gyermekét szellemi síkon neveli. Korán összebarátkozik vele, és sok izgalmas mesét, történetet tanul a kicsi tőle, mégis érzelmileg nehezen közelít gyermekéhez. Szereti megszervezni annak életét, tiszta jóindulatból. Vigyáznia kell arra, hogy gyermeke esetleg lassúbb tempóban él, mint ő, és nem képes követni a változásokat. Adjon időt számára, amennyire szüksége van, hogy legyen ideje feldolgozni a dolgokat. Türelmetlensége itt is kiütközik. A gyermeknek túl korán túl komollyá kell válnia, ha az elvárásoknak meg akar felelni, hiszen az Iker szülő állandó változások elé állítja.
Amikor rádöbben, hogy ez a tempó gyors, és gyermeke lemarad, vagy szenved, megérti a dolgot, és visszavesz mind elvárásaiból, mind sebességéből. Ilyenkor ideális szülő. Türelmesen válaszol a kérdésekre, közös programokat szervez, ahol szándéka szerint elmélyíti kettőjük közötti kapcsolatot. Azt kell belátnia, hogy a cseperedő, felnövő gyermek akarata fontos, és nem az a számít, hogy ő jónak, vagy rossznak ítél-e meg egy dolgot, hogy aztán azt ráerőltesse akaratát csemetéjére. 

 --------------------------------------------------------------------------------
Rák
[ 06.22. - 07.22. ]
Szigorúsága otthon a gyerekekre is kivetül. Nem tűri a rendbontást, a rendetlenséget. Nem szereti a fülsértő hangokat, ezért otthona általában csöndes. A szigorúság ellenére gyerekeinek mindent megad, fejlődésüket szeme sarkából állandóan figyeli, és bár nem nagyon tudja kimutatni, de eredményeikre végtelenül büszke. Ilyenkor persze úgy érzi, megérte a szigorúság. Termékeny jegy, ezért nagy igény mutatkozik benne saját gyerek, sőt gyerekek iránt. A közös gyerek még elválaszthatatlanabbá teszi őt párjától, hiszen a Rák, amit egyszer megfogott azt nem engedi el többé. A szétválást kudarcnak tekintené, és azt ő nem engedi meg magának.
Aggodalmas szülő, nehezen viseli gyermekei önállósulását, és sokáig nem is hajlandó elfogadni, hogy azok már felnőtt emberekké váltak.
Sok Rák szülő, főleg az anyuka nehezen viseli, ha gyermeke kirepül a fészekből, és évek múlva is azon aggódik, gyermeke vajon boldogul-e nélküle a zord és kegyetlen világban. Nagyobb önállóságot kell adnia gyermekeinek, és bizonyítania kell előttük, hogy megbízik bennük, és döntéseikben.
 
--------------------------------------------------------------------------------
 

Oroszlán
[ 07.23. - 08.22. ]

Gyermeke nem alaptalanul érzi úgy, hogy mutogatják, sőt dicsekednek vele. Az Oroszlán szülő büszke gyermekére, és minden lépésében segíti őt, hogy minél sikeresebb lehessen.
Mindig gyermeke mögött áll, támogatja útján, de sokszor előfordul, hogy saját gondolatait szeretné ráerőltetni. Mivel elvárásai nagyok, nehezen viseli gyermekének kudarcát. Ha ilyenkor nem tetőzné annak elbizonytalanodását azzal, hogy még ő is ráolvassa mit csinált rosszul, és nem oktatná ki, azon melegében, hanem vigaszt nyújtana, gyermeke hálás lenne érte.
A felcseperedő, vagy akár a fészekből kirepülő gyermek, szülőjének néha csípős megjegyzéseinek, - valamint állandó vélemény nyilvánításai ellenére is bizton számíthat annak örökös védelmezésére, bármikor felkeresheti majd ügyes bajos dolgaival. Ha a gyermek képes átlépni az örökös tanácsadások fáradalmain, kapcsolatuk bensőséges és bizalmon alapuló lesz. 
 

--------------------------------------------------------------------------------
Szűz
[ 08.23. - 09.22. ]
Az egész életében érzelmeit palástoló szülő most végre kimutathatja azokat. Gyermekét első pillanattól imádja, nem ritkán azon érzelmek kárára, amelyeket a kicsi születése előtt táplált mások iránt. Szinte megszűnik a világ körülötte, és csak gyermekének él. Minden szeretet megad csemetéjének, elhalmozza, babusgatja, bár néha, kirohanásában mindezt pillanatok alatt vissza is veszi, majd újra elárasztja szeretetével.
A Szűz nő, gyöngéd és figyelmes anya, aki hajlamos túlzásokba esni, és gyermekét a széltől is óvni. Túlságosan elárasztja szeretetével, amiből akkor sem enged, ha a gyermek már felnőtt. Még akkor is ő szeretné az utat mutatni számára. Ha ellentmondást tapasztal, máris megvan az oka elkeseredésére. Nehezen és csakis áldozatok árán engedi el gyermeke kezét. Csak akkor nyugszik bele gyermeke elszakadásába, ha megbizonyosodott róla, hogy az, képes az önálló életre.
A Szűz szülőnek meg kell értenie, hogy gyermekének nagyobb szabadságot kell biztosítania, hogy annak szüksége van intimitásra is, így bizony vannak dolgok, amikről neki nem akar mesélni.

(forrás:meno.ro)

A bejegyzés trackback címe:

https://pocakosnaplo.blog.hu/api/trackback/id/tr292295676

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása